Аз е са ще хода да я обевявам и ще го видим данъка ;(
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо искат 380лв данък на 156-цата ???
Collapse
X
-
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
-
Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщениеЗа неговото ГТВ:
мощност на автомобила 250 к.с.
адрес на собственика (община) София
автомобилът е до 5г. вкл.
катализатор Да
размер на данъка 792.62 леваDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеAaaaaaaaa до 5 г. Баси разликата. А се предполага, че колкото е по-нова толкова по-малко данък трябва да се плаща. Баси....
Comment
-
Абе то изобщо е тъпня, че плащаш такива цифри данък. Направиха го всяка община сама да си определя размера на данъка и гледай какво става. За София просто нямам думи (ама като гледам има и други общини с търгашки данъци), ама какво може да се очаква от тези оядени и корумпирани тулупи-общински съветници и така нареченото недоразумение - кмет.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТова е комунистическата локига - караш по-нова кола, значи имаш пари за по-висок данък. Супер тъпня. Да припомня, че кмета на Сф. и Иван Костов предложиха да стане точно обратното - по-новите коли да плащат по-малко от старите гробници, ама червените казаха, че е незаконно и го отхвърлиха.
Трябва да се направи по технологично решение на въпроса. Всяка кола когато минава технически преглед да и се замерват изгорелите газове. И след като мине техницхески преглед споре данните от него се сформира данъка. Така хем ще се стимулира собствениците на автомобили да си поддържат автомобилите, хем ще се стимулира закупуването на нови автомобили и няма да има ощетени поради изкуствено завишен данък.
Който не иска да си поддържа автомобила ще плаща данък. Тези които се грижат за изправноста на дивгателя си ще са компенсирани за това от данъка.
Също така, ще се спре масовото демонтиране на катализаторите на автомобилите поради завишените вредни емисии и поради ненужността от това. Тъй като катализатора при изправен двигател има мнооого живот.
Но така е. Като законите ги вземат разни търгаши дето хал хабер си нямат как се движи въобще един автомобил. Изобщо "законописците" ни изобщо си нямат яснота какъв закон приемат. Тези които го предлагат и тези който го гласуват пък хептен.
Нещастници!
То какво е сега това? Отиваш на преглед даваш 30 лв. и оня даже не става и от стола. Само ме пита държа ли да я вкарваме за преглед. Каот му казах искам да измерим газовете той ми рече... абе и да ги мерим и да не ги мерим нищо няма да разберем. Ти си пише нещо там ама... нищо няма да разбереш, а и ние не можем да ти обясним. Ние знаем едни граници и толкова.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Всяка тема едно също. Новите коли, старите коли, екологичните коли....
Това е данък - безвъзмездно вземане според възможностите на данъчния субект. Това не е еко-такса, че да се връзва с газове и т.н.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Колега, ти за годишния данък ли питаш, че не ми става ясно? Ами аз се обаждах до данъчното да проверя точно колко ми е данъка, щото плащах за няколко коли уж разбито по тяхно инфо, но въпреки това понякога в данъчното те е....ват със задължения за стотинки, ако не си улучил точно цялата сума разбираш ли и е хубаво след като си платил, после превантивно да провериш дали не дължиш още нещо, та - точно 187 лв за 2009 е за 2.0 114 кв от 1997г., поне във Вършец.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеданъка е процент от стоиност и няма нищо общо с замърсяване
Comment
-
пхахахха! изобщо за какво говорим! данъка,винетки,граждански и какво ли още не,а пътищата са пълни гробници...тука и луноход да караш ще се счучи.
и накрая като събереш сичко
и отделно като се изсипваш по 500лв и нагоре за ремонти ко ставаАlfa156 1.8TS 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеТогава що питат дали има катализатор?Над 100кс пък няма значение катализатора...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеВ Горна Оряховица - 199 лв. с отстъпката. Платих го февруари за 2009-та. Миналата година платих 173 лв. Това за 1.8 144 к.с. за 2.0 155 к.с. да нъка в Горна е 250 лв.
Ако искаш виж този калкулатор е супер точен. Укажи в коя обшина плащаш и ще ти го сметне.
http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html
Според тоя калкулатор излиза 342лв
Интересното е,че един познат имаше Ланчия Тема 150кс и преди около година-2 даде 170лв данък. Какво е това не мога да разбера
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеСпоред мен нито едното, нито другото трябва да е вярно.
Трябва да се направи по технологично решение на въпроса. Всяка кола когато минава технически преглед да и се замерват изгорелите газове. И след като мине техницхески преглед споре данните от него се сформира данъка...
...То какво е сега това? Отиваш на преглед даваш 30 лв. и оня даже не става и от стола. Само ме пита държа ли да я вкарваме за преглед.
Иначе за стимулиране продажбите на нови коли - ми германците се трепят 2 пъти по-малко от нас (около 5000 човека годишно на 80 млн. население), а там карат далеч по-бързо...
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеми германците се трепят 2 пъти по-малко от нас (около 5000 човека годишно на 80 млн. население), а там карат далеч по-бързо..."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТам първо пътищата им са бомба, второ от и до всеки средно голям град има магистрала с минимум 3 платна, и трето най - важно нямат дървета в който да се блъскат.......ако ние имахме поне две от тия условия щяхме да сме бомба......146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
Comment